تهیه و تدوین کتاب "آموزش به زبان مادری" با هدف افزایش آگاهی گروههای ائتنیکی مغلوب در ایران و الخصوص جامعه ترک در مورد آموزش به زبان مادری و دو یا چندزبانگی صورت پذیرفته است.
در کتاب آموزش به زبان مادری به صورت عمده به روابط مابین آموزش و زبان مادری، نقش آموزش به زبان مادری در برچیدن ناعدالتی اجتماعی و جایگاه آموزش به زبان مادری در موضوعات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... پرداخته شده است. کتاب یاد شده برای اولین بار در ایران با زبانی آکادمیک ولی در عین حال ساده به مسئله آموزش به زبان مادری از زوایای مختلف پرداخته و سعی در ارائه راهحلهای عملی و علمی برای زدودن تبعیضات زبانی و آموزشی موجود در سیستم آموزشی ایران را مد نظر قرار داد است.
در کتاب آموزش به زبان مادری سعی در تشریح علمی فواید آموزش به زبان مادری و در عین حال آثار مضر و متعدد عدم آموزش به زبان مادری در موضوعات آموزشی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ... نیز با دیدی نقادانه پرداخته شده است. در کتاب مثالهای متعددی از سیاستهای زبانی و مدلهای آموزشی و تربیت معلم در کشورهای همسایه و دیگر کشورهای جهان گردآوری و ارائه شده تا خواننده با دیدی متفاوت به مسئله آموزش به زبان مادری بنگرد.
پائولو فریر بر عدم بیطرفی تمامی سیستمهای آموزشی باور داشته و هدف از آموزش را انتگراسیون نسل جوانان با منطق سیستم حاکم و یا به مانند ابزاری جهت هماهنگسازی با سیستم معرفی میکند در عین حال فریر از نوع دیگری از آموزش که به عنوان ابزاری انتقادی و خلاق در دست دختران و پسران جوان جهت ایجاد تغییر و تحولاتی در دنیا با هدف کشف حقایق و "تمرین آزادی" یاد میکند. در کتاب آموزش به زبان مادری نیز برای اولین بار سعی در تشریح آکادمیک گفتمانهای متنوع مغلوب در سراسر دنیا جهت بهرهگیری از تجربیات آموزش به زبان مادری در اقصی نقاط دنیا مد نظر بوده است.
بیتردید آموزش به زبان مادری برای گروههای ائتنیکی مغلوب در ایران نیز یکی از مهمترین خواستها و نیازها جهت برخورداری از حقوق برابر شهروندی با گروه اقلیت حاکم فارسیزبان میباشد، سالهاست که شاهد مجادله زبانی گروهای ائتنیکی مغلوب الخصوص جامعه ترک به عنوان بزرگترین گروه ائتنیکی ساکن جغرافیای ایران میباشیم، به طوریکه اکنون آموزش سراسری و اجباری زبان ترکی و رسمیت سراسری زبان ترکی از جمله مهمترین خواستههای جامعه ترک جهت تحقق حقوق شهروندی برابر از سوی جامعه ترک اذعان میگردد.
نوشتههای مرتبط:
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر